2012. április 14., szombat

Movie: The Thing (2011)

Annyira nem volt kedvem semmihez, hogy úgy gondoltam végre belefogok valami jó kis horror filmbe. Úgy is régóta akarok már nézni egyet, de valahogy soha nem jutottam el odáig.
Van ez a The Thing című film, amit már naaagyon régóta meg szeretnék nézni, de persze odáig se jutottam el..xD Mint általában semmiig. No mindegy, szóval ezt választottam.
A történet arról szól, hogy találnak az Antarktikán (asszem asd) egy hatalmas űrhajót, illetve a közelében valami jégbe fagyott izét. Hívnak is egy paleontológust (jajj, erről a foglalkozásról mindig az Egy Akatsukis Élete jut eszembe:
(Konan anyja) - És mond csak Pein! Mivel is foglalkozol?
(Pein) - Egy világuralomra törő gonosz szervezet vezető... *Konan megbökdösi* Őő.. Úgy értem.. Őő..
(Konan) - Paleontológus!
(Pein) - Panelonkológus vagyok!... Mi? - leutaznak oda, és mindenféle kertelés nélkül elindulnak a helyszínre.
Megsasolják a hatalmas hajót, amivel az a valami jöhetett, aztán pedig magát a valamit, amit majd ki is nyisszantanak a helyéről, aztán elviszik a bázisukra. Persze a fasz tudóst itt is meg lehet találni, aki mindent tudni akar, le se szarja a következményeket, és ez már alapjáraton idegölő.
Szóval behurcolták, buliznak meg ilyenek, amikor lemegy a néger csávó megnézni a lényecskét. Hirtelen az kitör és elmenekül. Huss, itt a problem. Elindulnak ezek a gyökerek megkeresni, és ez az egyik társuk életébe kerül, de sikeresen felgyújtják, majd beviszik a boncterembe, s az esetből nem tanulva elkezdik felboncolni. Persze, hogy ez az ötlet is a megszállott nyomorék tudósnak az agyából pattant ki. Szóval vizsgálják, és a csaj rájön, hogy mégis hogy működik az egész, de természetesen senki nem akar neki hinni, elindulnak megkeresni a repülőt, ami nem rég szállt fel, hogy a sokkos állapotban lévő társukat, aki látta az első halálát, elvigyék kórházba. A csaj viszont rájön, hogy a repülőn valami baj lesz, mert talált a padlón fém darabokat, illetve a zuhanyzóban egy csomó vért. Szóval a repcsin tényleg ott van a Lény, az le is zuhan, és annak a keresésére akarnak elindulni.
Ja, igen. Az első áldozat nem is ember volt, hanem rögtön egy kutya. Retkek. Plusz horror filmek nézésénél az ember egy valamit megtanul: az esetek többségében a néger hal meg először. Ebben a filmben az utolsók közt van. Asd.
Aztán mégse sikerül nekik, mert felfedi magát a Lény, az egyetlen nő személyében, a paleontológus (- És tulajdonképpen mit is csinál egy paleontológus? - Ehehehh, milyen jó illata van ennek a kajcsinak! Ami egyébként mi is?) mellett. Az még egy embert kicsinál, de ezt is felgyújtják. Utána megpróbálják egy kis vérminta szedésével meg ilyesmikkel megállapítani, hogy melyikük a Lény.
Hogy elmagyarázzam: ennek a lénynek a sejtjei mindenféle szerves anyagot képesek lemásolni, s azzá alakulni. Csak szerveset. Ami nem szerves, azt egyszerűen kidobja. Ebből következik, hogy képes emberi bőrbe bújni, átvenni a személy szokásait, tulajdonságait és ilyeneket, meglapul, majd lecsap.
Folytatva, a laboratórium felgyullad, így ez nem kivitelezhetővé válik. Más megoldás kell. Megnézik, hogy megvan-e a tömés a fogukban. Közben a két amerikai, akik a repülőt vezették, visszatérnek, és persze nem bíznak bennük, ezért elzárják őket a picsába. Akinek nem találnak tömést a fogában, azt félre állítják. Megsasolnák az amcsikat is, de a Lény kiszabadul, ezért megijednek, aztán beszabadulnak az amcsik, akik kinyírnak egy emberkét. És még sorolhatnám a történteket egészen addig, amíg az utolsó túlélőhöz nem érek. Aki kíváncsi rá, az megnézheti.
Maga a történet éppen az egyik legfontosabb dolgot hálózza be, és az pedig a bizalom. Miképpen a Lényecske szambázik a csapat között úgy, hogy teljesen beleolvad a környezetébe egy másik emberben, elég nehéz eldönteni, hogy kiben bízhatsz, s kiben nem. Bár nekem nem kell egy ilyen kis incidens ahhoz, hogy ne tudjak szinte senkiben megbízni, de mindegy. Tehát ha valami ésszerű dolgot is le akarunk vágni egy egyszerű hentelős filmből, akkor talán ez lehet az. Vagy talán csak belelátom a dolgot, kezdek olyan lenni, mint az irodalom tanárok. Whatever.
Nem mondom, hogy különösebb érzéseket indított el bennem, talán kezdek érzéketlenné válni egy kicsit. Mindenesetre undorító volt. De úgy komolyan. A végén már én is forgattam a fejemet jobbra-balra, pedig aztán nem mondom, sok csúnyaságot láttam már. Ez a Lény egyszerűen undorító. Tudom, nem kéne sokat várnom még mindig egy ilyen kaliberű filmtől, de hát na. Nem rémisztett, csak elszörnyedtem tőle. Az biztos, hogy egy pillanatig visszakívánkozott a reggelim.
Amúgy nézhető, bár eléggé időpazarlásnak tartom, ha ezt tudom, akkor tuti nem nézem meg.
Ja, és a vége. Na hát az is megér egy külön misét. Ilyen szar filmbefejezést még életemben nem láttam. Már-már azt hittem, hogy tényleg nem kúrják át a fejem, és lesz benne szerelmi szálhoz hasonlatos valami, vagy két (!!) túlélő, erre aztán mégis csak felgyújtja a csajszi (akit amúgy Kate-nek hívnak) az utolsónak megmaradt faszit. Oké, a szerelmi szálat is csak legalább harminc másodpercig hittem, valahogy sejtettem, hogy valamelyik megdöglik, mert simán soha nem mehetnek a dolgok. Szóval felgyújtja, beszáll a másik kocsiba, és elkezdik a stáblistát. Da fuck? Tulajdonképpen utána még mutogatnak jeleneteket, hogy Lars, aki elméletileg meghalt, gyakorlatilag mégsem, összetalálkozik egy mentőemberkével, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy túlélőket keresve sietett oda. Mert amúgy nem lehetett érteni mit pofáznak, gondolom más nyelven is volt, mert feliratozni aaazt oda már luxus. Kirohan majd az épületből még a legyilkolt kutya is épségben, és ebből megállapíthatjuk, hogy az már a Lény. Lars le is akarja lőni, ezért felszállnak, onnan lődözi olyan tíz másodpercig, és ismét stáblista. Ennyi a film.
Kérdem én: mi a fasz történt a kutyával, Lars-al és Kate-el? Dafuq did I just see? Ráadásul ha még jobban belemerülünk, akkor az egésznek nothing logicja sincs. Ha meghal a Lény, akkor a sejtjei azonnal elkezdenek mozogni egy másik testben, amit előtte bebiztosított? Nem értem. Nem is akarom. ._.
And not a single f*ck was given that day.
Ha választanom kéne, akkor azt mondanám, hogy ez volt a legdurcább halál.
Linkek: imdb ; port